PK Västra LIVE 3/6: Gangsterrap, dödsskjutningar och krimjournalistik som det nya socialreportaget?

Av: PK Västra 30 maj 2021

ev. bild

PK Västra sänder live från Göteborgs Litteraturhus 3/6 klockan 19.00.

Gängkriminaliteten har under lång tid legat högt på den politiska dagordningen. En färsk rapport från BRÅ visar att Sverige ligger i topp i Europa med dödsskjutningar per capita.

Just nu pågår två stora rättegångar i Göteborg och Stockholm där unga män med kopplingar till gängkriminalitet står åtalade för grova brott.

Hur kan man som journalist skildra gängmiljön och de unga människor som befinner sig i den?

Gäster:

  • Diamant Salihu, reporter på SVT aktuell med boken "Tills alla dör" om konflikten i Järvaområdet i Stockholm mellan Dödspatrullen och Shottaz.
  • Karwan Faraj, frilansjournalist aktuell med dokumentärserien "Gängkrigens tid" på TV4 om konflikten i Biskopsgården och "Ung gangster" i P1 om unga gängkriminella på botten av hierarkin i nordöstra Göteborg.
  • Rosa Fernandez, producent på Sveriges Radios dokumentärredaktion. Producerade nyligen "Cannabisfabriken" om arbetet med att spränga Sveriges största cannabisodling och kopplingarna till gängkriminaliteten i Göteborg.

Moderator: Victoria Greve, styrelsemedlem i Publicistklubben Väst.

Sändningen är gratis och öppen för alla!

https://fb.me/e/1COz5zZID

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.