Silversleven 2018. De nominerade ÄR:

Av: PK Norra Norrland 19 mars 2019

Hej PK-vänner,

Äntligen har vi nöjet att få berätta att styrelsen har godkänt inte mindre än fyra starka nomineringar till priset Silversleven 2018. Vinnaren tillkännages när priset delas ut efter PK Norra Norrlands årsmöte onsdagen den 10 april.

De nominerade är: Folkbladets granskning om Minervaskolan och rektorn som ”eldade upp” lokaltidningarna på skolavslutningen, Norrans grävredaktion med två samtidiga nomineringar till Guldspaden, P3 Dystopia som tar reda på vad som händer om det värsta inträffar, och Sameradiopodden som har brutit tystnaden med serien Duohta ivnnit.

Mer om priset: Silversleven delas ut till en journalist i norra Norrland, som på ett eller annat sätt ”rört om” genom sitt arbete. Poängen med ett ganska vitt definierat pris, är att många olika sorters prestationer ska kunna belönas. Det kan handla om ett avslöjande, en väl genomförd serie, ett nytt arbetssätt, eller kanske ett rakryggat ställningstagande som fått betydelse för publicistiken i allmänhet.

Förra året vann Norran priset med reportageserien ”Drömmen som splittrade en bygd”. Av praktiska och estetiska skäl har PK-styrelsen bytt namn på den tidigare Guldsleven, ett pris som Publicistklubben Norra Norrland har delat ut sedan år 2015. Tidigare pristagare är Guldspadevinnaren Arne Müller och VK:s grävgrupp.

Boka in en kväll på Rex onsdag den 10 april klockan 18. Mer information om årsmötet kommer separat.

Vi säger stort grattis till de nominerade redaktionerna!

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.