Silversleven 2020 – nomineringen öppen!

Av: PK Norra Norrland 1 februari 2021

ev. bild

PK-medlemmar,

Nu har vi våren i sikte och börjar med att uppmana er att komma in med nomineringar till Silversleven 2020. Tanken är att prisutdelningen ska ske under våren. Förhoppningsvis ska också smittläget förbättras så att vi fram mot sommaren kan ha fysiska möten, med after work och uppfriskande debatter. Hör gärna av dig om du har några tips eller önskemål.

Förra årets vinnare, Norran med granskningen ”Fallet Emmy”, tog hem Silversleven i hård konkurrens och vi hoppas att ni nu tar chansen att nominera redaktionernas bästa arbeten för 2020. Så nominera friskt, dig själv eller dina duktiga kollegor, det kommer inte att offentliggöras vem som står bakom nomineringarna och valet avgörs sedan genom en omröstning bland styrelsens ledamöter.

Mer om priset: Silversleven delas ut till en journalist i norra Norrland, som på ett eller annat sätt ”rört om” genom sitt arbete. Poängen med ett ganska vitt definierat pris, är att många olika sorters prestationer ska kunna belönas. Det kan handla om ett avslöjande, en väl genomförd serie, ett nytt arbetssätt, eller kanske ett rakryggat ställningstagande som fått betydelse för publicistiken i allmänhet.

Formen: Alla medlemmar är välkomna att skicka in förslag på vinnare. Tillsammans med namnet, vill vi i styrelsen också ha en motivering till varför den aktuella personen/personerna borde få priset. Motiveringen ska inte vara lång, men däremot tydlig. Vilken är prestationen, och varför var den viktig ur ett journalistiskt eller publicistiskt perspektiv?

Styrelsen kommer sedan att agera jury, och utse vinnaren bland de förslag som inkommit. Juryarbetet kommer att ske genom bedömning, och inte nödvändigtvis bygga på exempelvis mängden nomineringar som inkommit kring en viss person. Kravet är dock att pristagaren har fått minst en nominering för att vara aktuell i omröstningen. Vem eller vilka som nominerat en person kommer inte att framgå, utan när priset delas ut är det Publicistklubben Norra Norrland som står som avsändare.

Senast den 28 februari måste du skicka motiveringen till: anne.pettersson@folkbladet.nu

Välkomna med era nomineringar!

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.