PK:s ordförande Stina Dabrowski om 2013

Av: Administratör 27 december 2013

Kära PK medlem!

2013 har varit ett ovanligt spännande och tankeväckande år ur Publicistklubbens synvinkel.??Vi har haft publikrekord på debatter och sällsynt livliga diskussioner. Ibland svåra frågor som  väckt både sympati och antipati, så som det bör vara när det är högt i tak. PK ska vara just det, en klubb med det fria ordet som ledstjärna.

Inte minst i tider som dessa med ekonomiskt stålbad för flera medieföretag.??Medlemstillströmningen har varit hög och nu är vi 5000 medlemmar i hela Sverige, varav 3100 I Stockholm. Hiertanämnden tog emot 40% fler stipendieansökningar än förra året.

PK Sverige delade i år ut Publicistklubbens Stora pris till Jan Gradvall och Publicistklubbens Guldpenna till Lena Andersson. Den ryske journalisten Michail Afanasiev fick Publicistklubbens pris till Anna Politkovskajas minne i våras.

Jag vill påminna om att Årsboken finns på hemsidan, under ”Om PK” och till våren gör vi en utvärdering och tar ställning till om vi ska återuppta pappersutgivningen eller om vi ska fortsätta att ha all information om PK på hemsidan.

Vi planerar ett seminarium i vår: ”Yttrandefrihetens pris”, datum dock ej satt än. Debatterna i PK Stockholm äger som vanligt rum i Café Panorama, Kulturhuset den 20 januari, 17 februari, 17 mars, 14 april samt 12 maj. Sätt kryss i almanackan redan nu, så ses vi!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Stina Dabrowski

Publicistklubbens ordförande

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.