Sveriges Radios Kaliber får PK Västs Stora Pris 2007

Av: Administratör 18 december 2007

Publicistklubbens Västra krets har beslutat att tilldela Sveriges Radios granskande program ”Kaliber” sitt Stora pris 2007.

”Resultatet blir lysande radio”

Kaliber sänds i P1 och är ett program för det som brukar kallas undersökande eller grävande journalistik. Kaliber innehåller allt från rena avslöjanden till djuplodande skildringar av fenomen i vår tid. Kaliber sänds säsongsvis med tio program på våren och tio på hösten.

Så här lyder motiveringen till att ”Kaliber” får priset:
Med begränsade resurser åstadkommer Kalibers redaktion storartade resultat och skapar en förtätad journalistik i tider när allt fler upplever yrket som förflackat. Med spaden i högsta hugg tar redaktionen sig an ämnen av vitt skilda slag med en nyfikenhet som aldrig tycks sina, och gräver sedan på både väntade och oväntade ställen. Resultatet blir lysande radio.

PK Västs Stora Pris instiftades 1993 och är den främsta utmärkelse Publicistklubbens Västra Krets delar ut. Förutom inskription i vandringspriset tilldelas pristagaren ett stipendium på 20 000 kronor.

Enligt statuterna delas priset ut ”för värdefull publicistisk gärning som kännetecknas av engagemang, skaparlust och nytänkande”.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.