Vad vill Skånes nya mediechefer? + EXTRAINSATT samtal med SvD:s Maria Georgieva

Av: PK Södra 21 september 2018

Välkomna till PK-samtal!

Tisdagen den 9 oktober, kl. 17:30, Inkonst, Malmö.

EXTRAINSATT samtal med Maria Georgieva

 

I lördags hittades den 30-åriga bulgariska journalisten Viktoria Marinova brutalt mördad i Bulgarien (läs CNN här). Hon är den fjärde journalisten på lite över ett år som mördats i EU. Mycket är oklart kring händelsen, ens om mordet är sammankopplat med Marinovas journalistiska gärning.

PK Södra väljer att belysa situationen för pressfriheten i Bulgarien genom ett Skype-samtal med Maria Georgieva, korrespondent i Ryssland för Svenska Dagbladet. Georgieva är född i Bulgarien och har även granskat och arbetat i Bulgarien på uppdrag av SvD och SR, bland annat på teman om korruption och Jas Gripen, migration och EU-stöd. Tidigare har Maria Georgieva arbetat på bland annat SR:s Kulturradion, Fokus samt är en av grundarna till Dagens Arena.

Maria Georgieva är med oss via Skype under tisdagskvällen. Samtalet leds av Csaba Bene Perlenberg.

Vad vill Skånes nya mediechefer?

Träffa tre av de nya skånska mediecheferna! Vilka är de, vad vill de, vad tycker de, hur jobbar de? Hur ser de på det lokala medielandskapet? Vilka utmaningar har de framför sig? Och hur kommer deras chefskap att påverka journalistiken, publicistiken, rapporteringen och läsarna?

Träffa:

Magnus Ringman, chefredaktör på Kvällsposten

Lars Sjögren, chefredaktör och ansvarig utgivare för Skånska Dagbladet

Ida Ölmedal, tillträdande kulturchef på Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblad

Samtalet leds av Åke Pettersson och är gratis och öppet för nuvarande och framtida medlemmar i PK och journaliststudenter. Medlemskap kan ansökas här – nu även med studentmedlemskap med billigare årsavgift. Inkonst-baren håller öppet för förfriskningar.

 

Ta gärna med en kollega!

Varmt välkomna!

Styrelsen för PK Södra

 

Fotobylines: Christian Örnberg (Ringman), Hussein El-Alawi (Ölmedal) och Claes Hall (Sjögren).

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.