Välkommen på PK Stockholms första journalist-quizz!

Av: Martin Schori 20 augusti 2015

11902454_10152974862507601_641715656302947094_n

Vilken kung var först med Yttrandefrihetsgrundlagen? Vilket socialt nätverk började som ett internt chattverktyg på podcastföretaget Odeo?

Och framförallt – hur säker är du på att just ditt lag tar hem det första journalist-quizzet arrangerat i Publicistklubbens regi?

Det enda sättet att ta reda på svaret är att dra ihop tre till fem kollegor, anmäla ett lag, och sedan dyka upp på after work-quizz på Cosmopolite, tvärsöver från Hornstulls tunnelbanestation.

Bjud gärna in vänner till eventet!

VAR? NÄR?

Torsdag den 27 augusti på Cosmopolite i Hornstull (Långholmsgatan 28).

18.00 Möjlighet att skriva in sitt lag och hugga ett bord.
19.00 Vi kör igång.

PAUSLYSSNING:
Medan vi rättar quizzen berättar Martin Schori, nyhetschef på nystartade KIT och medlem i PK:s styrelse, och Carl Fridh Kleberg, reporter på Expressens satsning Geo, om utmaningarna med att skapa journalistik för en ny nyhetslogik.

ANMÄLAN:
Det går att anmäla sig på plats men eftersom antalet platser är begränsat gäller först till kvarn. Skriver ni upp minst 3 lagmedlemmars namn här på wallen så räknas ni som anmälda, men enbart att gå med i eventet räcker inte för att vara med och kämpa om första pris.

#PKquizz är ett test för att undersöka intresset för publicist-afterwork som ett komplement till våra vanliga debatter. Alla tips på hur formatet kan utvecklas är välkomna, liksom förslag på gäster ni skulle vilja höra kring journalistisk utveckling.

Väl mött!
Yasmine El Rafie, biträdande programsekreterare, för Publicistklubben Stockholm

PS. Självklart fortsätter våra debatter som vanligt. Den första hålls måndagen den 31 augusti i Kulturhuset.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.