Vill du ha en Publicistklubben-mentor?

Av: Malin Ekman 25 juni 2018

Vill du ha en PK-mentor?

Journalistiken är i snabb förändring. Samtidigt är journalistyrket en roll och en kompetens som byggs genom erfarenhet. Publicistklubben verkar för att hålla liv i samtalet om den goda publicistiken. Därför har vi ett mentorsprogram där nyblivna journalister får möta erfarna kolleger som kan stötta och inspirera under ett halvårs tid.

Så här ser programmet ut:

Adepterna är journaliststudenter eller journalister i början av sin karriär. Mentorerna är erfarna journalister och publicister som handplockas för den sökande av Publicistklubben. Mentorskapstiden börjar i september i år och slutar i mars. Ni träffas ungefär en gång i månaden. Utöver det anordnar Publicistklubben några gemensamma gruppseminarier med mentorer och adepter.

Vill du vara med?

Du är journaliststudent eller journalist och högst 30 år gammal. Du söker en mentor för att utvecklas i din yrkesroll och få perspektiv och kunskapsutbyte, exempelvis under första tiden i en arbetsledande roll eller under ett nytt, krävande uppdrag. I din ansökan skriver du om vem du är, vilken typ av erfarenhet du söker hos en mentor och dina mål med utbytet. För att din ansökan ska tas upp måste du vara medlem i Publicistklubben.

Ansök om medlemskap här.

Det går bra att ansöka till mentorskapsprogrammet medan din medlemskapsansökan behandlas. Skicka din ansökan till pk@foreningshuset.se senast den 31 juli.

Obs. Mentorsprogrammet är öppet för alla Publicistklubbens medlemmar, men träffarna kommer att vara i Stockholm. Bor du i södra Sverige, kan du i stället söka till PK Södras mentorsprogram här.

Vid frågor, hör av dig till Publicistklubbens Negra Efendic negra.efendic@svd.se eller Katarina Andersson katarina.andersson@ur.se

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.