Vill du vara PK-mentor?

Av: Martin Schori 10 maj 2017

Publicistklubben verkar för att hålla liv i samtalet om den goda publicistiken. Därför startar vi nu ett mentorsprogram där unga talanger får möta erfarna publicister och journalister som kan stötta och utmana under ett halvårs tid.

Adepterna är journaliststudenter eller journalister under 30 som söker en mentor för en specifik tid – exempelvis under ett arbete med ett svårt större projekt eller första tiden i en arbetsledande roll.

Mentorerna är erfarna journalister och publicister som väljs ut av Publicistklubben för att passa adepten.

Mentorskapstiden börjar i augusti i år och slutar i januari. Ni bör träffas ungefär en gång i månaden. Publicistklubben ordnar ett par gemensamma träffar med mentorer och adepter, men den viktigaste kontakten är mellan er två.

Vill du vara med?

  • Du har mångårig erfarenhet av journalistiskt arbete.
  • Du vill hjälpa en yngre journalist att utvecklas i sin yrkesroll och bidra mer kunskaper och perspektiv.
  • Du har tid att träffas ungefär en gång i månaden (inklusive ett par gemensamma träffar med de andra paren).

I din intresseanmälan skriver du om vem du är, vilken typ av erfarenhet du kan bidra med, varför du vill vara mentor samt om du har någon tidigare erfarenhet av mentorskap.

För att delta i mentorskapsprogrammet måste du vara medlem i Publicistklubben. Ansök om medlemskap här. Det går bra att skicka in en intresseanmälan även om din medlemsansökan ännu inte behandlats.

Skicka din intresseanmälan till pk@foreningshuset.se senast den 28 maj.

Vid frågor, hör av dig till Publicistklubbens biträdande programsekreterare Ida Ölmedal: ida.olmedal@expressen.se 

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.