Vinnarna av Silversleven

Av: PK Norra Norrland 12 november 2018

Nu har vinnarna av Silversleven 2017 äntligen fått sitt pris.

Vi säger GRATTIS och bra jobbat till Jenny Petersson, Ulrika Nohlgren och Anna Wikner som vinner 2017 års Silverslev för Norrans reportageserie ”Drömmen som splittrade en bygd”.

Diplomen och Silversleven (gjord av Ylva Hansen) delades ut på middagen efter seminariet på Umeå Folkets Hus, lördagen den 10 november.

PK Norra Norrlands motivering till priset:
Årets vinnare gräver där de står och hittar samtidigt journalistiskt guld i reportageserien ”Drömmen som splittrade en bygd”. 
I stället för ännu en snabb nyhetsuppdatering om konflikterna kring hälsocentralen i Jörn lyfter Norrans reportrar Jenny Petersson, Ulrika Nohlgren och Anna Wikner nyfiket blicken och gör något nytt, fördjupat och eget. 
Med journalistiskt driv och stilistisk höjd skildrar årets vinnare inte bara undermåliga läkare och missade cancerdiagnoser utan visar också på en glesbygdsproblematik där dålig vård ställs mot ingen vård alls.”

Publicistklubben Norra Norrlands pris Silversleven är ett regionalt pris som delas ut till en journalist i norra Norrland, som på ett eller annat sätt ”rört om” genom sitt arbete.

Poängen med ett ganska vitt definierat pris, är att många olika sorters prestationer ska kunna belönas. Det kan handla om ett avslöjande, en väl genomförd serie, ett nytt arbetssätt, eller kanske ett rakryggat ställningstagande som fått betydelse för publicistiken i allmänhet.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.