Vinnarna – och nya styrelsen för PK Norra

Av: PK Norra Norrland 11 april 2019

ev. bild

PK-medlemmar,

På gårdagens årsmöte valdes en ny styrelse för PK Norra Norrlandskretsen, som presenteras nedan. Vänd dig gärna till oss med tips, idéer och önskemål om framtida arrangemang, gästföreläsare och debattämnen.

Efter årsmötet avslöjades också att Sameradiopodden tilldelas Silversleven 2018 för att ha brutit tystnaden med serien Doutha Ivnnit. Motiveringen lyder:

Ett nyfiket journalistiskt samtal kan berätta så mycket. Om samhället. Om livet. Om oss. I Sameradions podd Duohta Ivnnit möter vi modiga människor som öppet delar med sig i svåra och tabubelagda frågor som endometrios, HBTQ+, sex, samtycke, övergrepp och självmordsproblematik i det samiska samhället. Nyfikna, pålästa och engagerade sätter programledarna Merethe Kuhmunen och Monica Andersson människoödet i centrum och skapar viktig och värdefull journalistik som berör långt utanför Sápmi.

Stort Grattis säger vi från styrelsen – och önskar samtidigt att vi hade haft slevar till alla nominerade!

Hälsar

styrelsen
genom 
Anne Pettersson
ordförande PK Norra

PK Norras nya styrelse 2019:

Anne Pettersson (ordförande)
Magdalena Martinsson (vice ordförande)
Elin Axelsson
Thomas Sarri
Erik Iversen
Steffen Renklint
John Bakke (kassör)
Ulrika Nohlgren

Revisorer:

Nader Sadehi
Stina Klüft

Johan Wiechel och Åsa Sundman sitter kvar i valberedningen.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.