VK:s grävgrupp får Guldsleven i norr

Av: PK Norra Norrland 12 maj 2017
Elin Turborn, Västerbottens Kuriren. Foto: Pia Diaz Bergner, Sveriges radio.

Publicistklubben Norra Norrlands pris Guldsleven är ett regionalt pris som tilldelas någon eller några för exempelvis ett gediget arbete, ett initiativ eller ett nytt arbetssätt, som får betydelse för journalistiken i regionen.

2016 års Guldslev tilldelades under torsdagen Västerbottens Kurirens grävgrupp, bestående av Elin Turborn, Sven Björkland och Catarina Saha, med motiveringen:

”För att det i tider av journalistisk nedrustning krävs mod av en lokaltidning att våga satsa resurserna som behövs för att etablera ett annat arbetssätt.
Frimurarna, Umeå kommun, Region Västerbotten och Studiefrämjandet är några av de som sedan starten år 2015 granskats av Sven Björkland, Catarina Saha och Elin Turborn.
Grävgruppen har på kort tid levererat resultat och bevisat att det är möjligt att genomföra ett gediget journalistiskt arbete även här uppe i norr – den har gjort skillnad och visar på kraften i undersökande journalistik.”

Grattis – och framför allt: bra jobbat!

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.