Aschberg: Ställ mördarna i Iran inför rätta

Av: PK Stockholm 16 december 2022

Fredagen 16/12 2022 hölls en manifestation till stöd för fängslade journalister i Iran. Nedan kan du ta del av Publicistklubbens ordförande Robert Aschbergs tal på manifestationen.

Två professionella mördare går lösa i Teheran: Irans perversa korantolkare, svammelmakare och absoluta överhuvud Ali Khamenei och den religiösa skitdiktaturens president Ebrahim Raisi.

Adam kosh Ali Khamenei.

Ghatel Ebrahim Raisi.

De gör allt de kan för att trycka ned kvinnor. De hetsar sin grovt våldsälskande och moralpolis på människor som bara vill ha grundläggande friheter.

De misshandlar, torterar och skjuter oskyldiga offer, även barn. Enligt iranska läkare skjuter de så kallade säkerhetsstyrkorna medvetet hagelskott mot kvinnors ansikten, bröst och kön.

Mördarna genomför skenrättegångar, avrättar sina motståndare i vidriga fängelser och hänger kritiker offentligt från mobilkran.

Nu har de fängslat minst 47 journalister, många författare, poeter och andra bärare av det fria ordet. Genom att blockera informationskanaler på nätet försöker den korrupta sekten i den iranska statens ledning hindra det fortsatta upproret och information om protesterna. Dessbättre lyckas de inte mörka allt.

Publicistklubben i Sverige önskar inte Khamenei och Raisi stenade, piskade eller hängda i mobilkranar. Vi vill se dem och deras blodfläckade hantlangare ställda inför rätta för brott mot mänskligheten.

Idag kräver vi att de omedelbart släpper bärarna av det fria ordet och genast upphör med allt våld mot befolkningen.

Kvinna, liv, frihet!

Not. Adam kosh och Ghatel är persiska ord för mördare.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.