PK-DEBATT: Miljardfestivalen & Massavlyssningen

Av: Anna Gullberg 7 oktober 2019

ev. bild

Publicistklubben under ledning av Robert Aschberg bjuder in till PK-debatt måndag 14 oktober klockan 18.30 på Södra Teatern, Mosebacke Torg. Kvällens program:

MILJARDFESTIVALEN – Public services pengar & uppdrag ifrågasatt

Med bara veckor kvar till att det nya sändningstillståndet ska klubbas haglar utspelen kring Public Service: "Skala av krimskramset", "ett smalare och vassare public service" och ett SVT som finansieras med reklam, lyder kraven utifrån.

Samtidigt som flera partier höjer rösten för ett bantat Public Service vill kämpande lokala mediehus ha del av Public Service-miljarderna och delar av publiken som betalar "public service-skatt" knorrar högt.

 Mitt i stormen – tre företag som alla måste förhålla sig, både till ett nytt medielandskap, konkurrens på samma plattformar som kommersiella medier, en åldrande broadcastpublik och ett behov av att fånga nya lyssnare och tittare på de platser de själva vill ta del av nyheter.

Är det dags att stöpa om Public Service och i så fall hur? Stora summor står på spel, men hur framtidens public service bör se ut har panelen helt olika svar på.

I panelen:

Gunnar Strömmer (m)

Cecilia Roos, strategichef UR

Jan Helin, programdirektör SVT

Eva Burman, chefredaktör Eskilstuna-Kuriren

MASSAVLYSSNINGEN – Källskydd riskeras när naiva journalister saknar kunskap

Världens hackare har vuxit ur tonårsrummen - och kriminaliteten online är högre än någonsin. 

En undersökning från Journalistförbundet visar att kunskapen om digitalt källskydd och kryptering är låg på redaktionerna runt om i landet. 

Hur skyddar sig journalister från att hackas och avlyssnas - och hur håller man sina källor hemliga i en digital tid? 

Kan man efterlysa tips på Twitter och räcker det att ställa in en bruslåda på redaktionen? 

Vi har en kunnig panel som diskuterar hur man som journalist kan förbättra säkerhetstänket.


I panelen: 

David Lindahl, IT-säkerhetsexpert som jobbar med frågor om datorkrigsföring och skydd av kritisk infrastruktur mot IT-angrepp, FOI

Emilie Rosén, prisbelönt grävreporter, Ekot

Anders Thoresson, journalist och poddproducent Digitalsamtal 

Dörrarna öppnar 17.30, debatten börjar som vanligt 18.30.

Välkomna!

PS. HUNGRIG EFTER JOBBET? Södra teatern gör tunnbrödswraps till PK-publiken: kyckling eller vegan. Finns i baren (105 kr).

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.