PK i Blekinge: Ingrid och Joachim Wall + Polenpodden

Av: PK Södra 11 april 2019

Ingrid och Joachim Wall. Foto: Adam Perez/Bonniers

Välkomna till PK-samtal!

Måndagen den 29 april, kl. 17:30 på Blekinge Museum i Karlskrona.

I samtal med Ingrid och Joachim Wall

PK Södra bjuder in till att ta del av ett samtal med journalisterna Ingrid och Joachim Wall. Om arbetet med ”Boken om Kim Wall – När orden tar slut” (Bonniers). Om att efter två långa yrkesliv som journalister plötsligt befinna sig i fokus för en omfattande, dramatisk och påträngande mediebevakning efter mordet på deras dotter. Ett samtal om att bli en del av rapporteringen – och ta tillbaka berättelsen om sin egen dotter. Och hör dem berätta om arbetet med den minnesfond som gett dem styrka att fortsätta och som ger kvinnliga journalister möjligheten att arbeta i Kims journalistiska anda.

Inför EP-valet: Ted Bergdahl om Polenpodden

Producenten bakom Polenpodden, Ted Bergdahl, har sedan början av 2015 publicerat 60 roddar med reportage, bevakning, intervjuer och samtal om Polen och de polsk-svenska relationerna. Larmrapporterna från vår östra granne gällande politisering av rättsstaten och krympande utrymme för fria medier har de senaste åren varit många.
Hur är det med tryck- och yttrandefriheten i Polen? Hur kommer EP-valet att påverka Polen – och hur kommer Polen att påverka EU?
Ted Bergdahl har tidigare varit journalist på SR Blekinge och SVT.

Båda samtal leds av PK Södras ordförande Csaba Bene Perlenberg.

OBLIGATORISK FÖRANMÄLAN till pksodra@gmail.com

Evenemanget är gratis och öppet för nuvarande och framtida medlemmar i PK och journaliststudenter. Medlemskap kan ansökas här – tillgängligt med studentmedlemskap med billigare årsavgift.

Dörrarna öppnas 17:30. Programmet drar igång 18:00.

Varmt välkomna!

Styrelsen för PK Södra

Fotobylines: Adam Perez (I. och J. Wall) och Lena Ehring (T. Bergdahl).

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.