Kim Wall Memorial Seminar 2019 + paneldiskussion

Av: PK Södra 7 november 2019

ev. bild

Måndagen den 2 december, kl. 18:00-20:00, Palladium, Malmö.

Med stöd av HD-Sydsvenskan, Kvällsposten/Expressen och Trelleborgs Allehanda och med stöd och godkännande av familjen Wall bjuder Publicistklubben Södra in till den andra upplagan av Kim Wall Memorial Seminar.

Evenemanget kommer att bestå av två delar.

FÖRELÄSNING

Portugisiska journalisten Violeta Santos Moura, en av 2019 års mottagare av Kim Wall Memorial Funds reportagestipendium, håller en föreläsning om sin journalistiska process och sitt undersökande arbete om trafficking med ursprung i Nepal.

Santos Moura har bland annat rapporterat från Israel, Kashmir och Polen och hennes bilder och texter har publicerats i bland annat The Guardian, El País, The Sydney Morning Herald, Haaretz, Aftenposten, med flera. 2017 utnämndes hon till en av "34 Female Photographers to follow" av TIME. Mer om hennes arbete finns på hennes hemsida.

Föreläsningen hålls på engelska.

PANELDISKUSSION: Fotojournalistikens framtid

Vilken roll spelar fotojournalistiken i en värld av selfies? Hur ser framtiden ut för det visuella reportaget? Vad bör reportrar och textjournalister tänka på i samarbete med pressfotografer? Finns den perfekta bilden? Ett panelsamtal om fotografen som publicist.

I panelen:

Paul Hansen (DN)

Åsa Sjöström (frilans)

Tom Wall (HD Sydsvenskan)

Platserna är begränsade. Principen först till kvarn gäller. Evenemanget riktar sig till Publicistklubbens medlemmar, journalister samt journaliststudenter. En del av publikplatserna reserveras för medarbetarna på de tre tidningar som är med och stöttar seminariet. PK:s medlemmar eller de som ansökt om medlemskap har företräde. Övriga sätts på väntelista.

Anmälan till: pksodra@gmail.com med ämnerad: ANMÄLNING KW19

OBS Bilden på Kim Wall får ej reproduceras eller ompubliceras. Bilden används på publicistklubben.se med tillåtelse av Familjen Wall.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.