Ny flytt för PK - Södra Teatern blir höstens lokal

Av: Anna Gullberg 20 augusti 2019
Ny lokal. Publicistklubben flyttar till Mosebacke och Södra Teatern.

Publicistklubben byter lokal igen, efter vårens gästspel på Östermalm blir det Sveriges journalisttätaste kvarter som blir centrum för höstens debatter. Ny adress är Mosebacke torg och Södra Teatern.

ev. bild

Publicistklubben flyttar för andra gången på ett år? Varför?
- Det fungerade bra på Elverket, men nu har vi hittat en lite mer ändamålsenlig lokal i Södra Teatern, vid anrika Mosebacke torg, bara ett kvarter från T-banan vid knutpunkten Slussen, säger Robert Aschberg, Publicistklubbens ordförande.

Söder brukar ju refereras till som Sveriges journalisttätaste område, tror du det blir fler besökare nu med flytten till Södra Teatern?
- Jag tror inte det är spelar så stor roll. Det viktiga är att vi ordnar debatter som berör och engagerar PK:s medlemmar, var de än tillbringar sin nattvila.

Din första debatt som PK-ordförande före sommaren blev en publiksuccé, folk fick vända i dörren och luften tog i princip slut. Hur ska höstpremiären kunna toppa det?
- Orsa kompani lovar inget bestämt...


Om du fick önska dig några drömgäster till höstens debatter? Vilka skulle du vilja se drabba samman?
- Jag önskar att vi kan vara aktuella och diskutera brännande frågor med gäster som har tydliga åsikter. Vilka dessa gäster är varierar förstås från tid till annan. PK:s medlemmar är hjärtligt välkomna att komma med förslag.


Tidningsdöd, hot mot public service, nätjättar och oansvariga instagrampublicister, vilka frågor bör vi debattera mer just nu?
- Uthängningar i nätets tidevarv, maktkoncentrationen i medierna, påverkanskampanjer, drevmentalitet bland journalister, hur hot påverkar nyhetsförmedlingen, feghet hos  mediechefer, köpejournalistik, ja, det finns hur många viktiga frågor som helst. 

Anna Gullberg

Boka redan nu! Här är datum för PK:s debatter under hösten och våren 2019/2020:
2 sept
14 okt
11 nov
9 dec
13 jan
10 feb
16 mars
20 april
18 maj

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.