PK Södra After Work: Aschberg + Hongkong + HD-Sydsvenskan + Turkiet/Kurdistan

Av: PK Södra 17 oktober 2019

ev. bild

När: Onsdagen 23 oktober, 18:00-19:30. Dörrarna öppnas 17:30.

Var: Inkonst i Malmö.

Robert Aschberg till Malmö

Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg besöker Malmö och PK Södra! I ett samtal med södra kretsens ordförande Csaba Bene Perlenberg om Publicistklubbens roll, medieklimatet i Sverige, hans program "Trolljägarna" och om nya "Mefo", Medieetikens förvaltningsorgan.

HD-Sydsvenskan köper Lokaltidningen + blir delvis danskt

Bonnier News har via HD-Sydsvenskan köpt upp Lokaltidningarnas 28 editioner i en affär med danska JP/Politiken Hus, som även blir delägare av HD-Sydsvenskan med 7 procent. Hur kommer detta påverka den skånska mediemarknaden, HD-Sydsvenskans redan existerande veckotidning Hallå! och vad kan JP/Politiken bidra med till HD-Sydsvenskan?

Sydsvenska Dagbladets chefredaktör och ansvariga utgivare Pia Rehnquist gästar PK Södra för att svara på frågor om den största skånska medieaffären sedan HD och Sydsvenskan gick ihop.

Press- och yttrandefrihet i Hongkong

I ett samtal från Hongkong via länk deltar Tom Grundy, chefredaktör för Hong Kong Free Press, och berättar om de senaste månadernas intensiva händelser i Hongkong. Hur har bevakningen varit, hur är friheten att rapportera i Hongkong, och vilken framtid ser han för det fria ordet? Samtalet hålls på engelska.

Rapportering från fronten: Turkiets offensiv mot Kurdistan

Turkiets offensiv i Kurdistan riskerar rita om den geopolitiska kartan. I Sverige har händelseutveckligen rapporterats flitigt. PK Södras vice ordförande Esfar Ahmad samtalar med Revend Shexo, reporter vid Radio Sweden om hur SR bevakar och rapporterar om och från fronten - men även hur SR rapporterar om hur stridigheterna påverkar svenskar med rötter i Kurdistan.

Evenemanget är öppet för alla.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.