Øresundsmedia: Är sydsvenska mediers framtid dansk?

Av: PK Södra 17 maj 2017

Stig Ørskov.

Svenska tidningar har traditionellt sett haft svenska ägare. Men i takt med sammanslagningar och konsolideringar är ingenting längre otänkbart. På andra sidan sundet finns det flera starka danska mediehus.

Är framtiden för sydsvenska medier kanske dansk? Kan ett ökat samarbete mellan svenska och danska medier bidra till Öresundsregionens integration?

Stig Ørskov är VD för det danska mediehuset JP/Politiken, som förutom Jyllands-Posten, Politiken och Ekstra Bladet redan i dag är en etablerad aktör och ägare av 29 svenska lokala editioner av gratistidningen Lokaltidningen i Skåne och Östergötland.

Ørskov gästar PK Södra för att prata om JP/Politiken, den danska publicistiska scenen, sin betraktelse över den svenska mediemarknaden och hur medielandskapet i Öresundsregionen eventuellt kan utveckla sig framöver.

Och hur var det nu med Ørskovs uttalade intresse för HDSydsvenskan..?

Samtalet leds av PK Södras ordförande Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist vid Kvällsposten/GT.

Torsdagen den 8 juni kl. 18:00-19:00, Sankt Gertrud, Restaurangen, Östergatan 7b, Malmö. Gå gärna med i Facebook-eventet. Öppet för medlemmar i Publicistklubben. Publicister får gärna söka medlemskap på plats.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.