AW med PK: Är trollen på väg att vinna?

Av: PK Södra 29 maj 2019

ev. bild


När: Klockan 18:00-19:30 måndagen 3 juni 2019. (Dörrarna öppnas 17:30.)

Var: Inkonst, Malmö, Bergsgatan 29. Baren håller öppet för förfriskningar.

Hoten mot journalister fortsätter att florera. Vilka möjligheter har rättssamhället att agera? Hur backas journalister och frilansare upp av arbets- och uppdragsgivare då de utsätts för hat och hot? Hur påverkas publicistiken och det demokratiska samtalet? Och vad behöver göras för att skydda och stärka journalister mot hot och hat?

Församtal med Marcin de Kaminski, programchef Civil Rights Defenders, via Skype, med anledning av rapporten ”När samhället tystnar” om hoten mot oberoende opinionsbildare och skribenter.

Paneldebatt med:

Sofia Nerbrand, liberal opinionsbildare och frilansskribent, Sydsvenskan, Dagens Nyheter, Liberala Nyhetsbyrån och Opulens. • Åsa Olsson, ordförande för Pennskaftet - Föreningen för kvinnliga journalister
Tony Pallon, Chef för brottsoffer- och personsäkerhetssektionen i polisregion Syd.
Maja Strömberg, reporter på Kvällsposten

Paneldebatten leds av Esfar Ahmad, vice ordförande PK Södra.

Dörrarna öppnas 17:30. Programmet drar igång 18:00.

Evenemanget är gratis och öppet för PK:s medlemmar, journalister, allmänheten och journaliststudenter. Man behöver inte vara medlem för att komma, men medlemskap kan ansökas här - tillgängligt med studentmedlemskap med billigare årsavgift. Med medlemskap stöttar man föreningens arbete samt så får man möjligheten att söka stipendier samt garanterad plats på slutna evenemang.

Ta gärna med en kollega!

Varmt välkomna!

Styrelsen för PK Södra

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.