Csaba Bene Perlenberg ny ordförande för PK Södra

Av: PK Södra 28 april 2017

Csaba Bene Perlenberg valdes vid årsmötet tisdagen den 18 april 2017 till ny ordförande i Publicistklubben Södra efter Teresa Lindstedt som lämnar över ordförandeklubban.

 – Jag ser mycket fram emot att få dyka ner i de frågor som är mer allmängiltiga än någonsin, i en tid då var och varannan person tar aktiva publiceringsbeslut flera gånger varje dag om bilder och uppdateringar i sociala medier. Det aktualiserar och utmanar Publicistklubben och våra medlemmars verksamhet och yrkesroller. Att stå upp för publicistiska kärnvärden och en tydlig pressetik är det bästa sättet för olika slags medier och publikationer att garantera hög kvalité och trovärdighet framöver, säger Perlenberg.

Csaba Bene Perlenberg är fristående kolumnist vid ledarsidorna på Kvällsposten och GT samt debattansvarig vid båda titlarna. Han är även filmregissör och manusförfattare.

Teresa Lindstedt träder av från ordförandeposten men stannar kvar i styrelsen som suppleant och resurs vid behov.

– Jag är stolt över att vi genom bredden i arrangemangen har visat bredden i dagens publicistisk. Vi har lyft fram lokala profiler som Niklas Orrenius, internationella snackisar som #jegerdansk-filmen och den senaste tekniken i VR som verktyg för politisk påverkan. Jag är också glad över att vi nått ny publik genom att förlägga några arrangemang till arbetsplatser och faktiskt blivit fler medlemmar efter några år med en negativ trend, säger Teresa Lindstedt, reporter vid 8till5, HDSydsvenskans nyhetsida för det skånska näringslivet.

STYRELSEN PK SÖDRA  2017-18:

Ordförande
Csaba Bene Perlenberg
Tel: 0763-46 76 67
csaba.perlenberg@gmail.com

Vice ordförande

Karin Arbsjö (samt PK Södras representant i Hiertanämnden)

Sekreterare

Åke Pettersson, ake.pettersson@comhem.se

Kassör/Skattmästare
Birgitta Piper, birgitta.piper@gmail.com

Platsansvarig
Pia Lobell, pia.lobell@skd.se

Infoansvariga

Matias Rankinen, matias.rankinen@sverigesradio.se

Elin Fjellman, Elinfjellman@yahoo.com

Erik Tjernström, erik@agnesfilm.se

Tf medlemsansvarig
Csaba Bene Perlenberg

Webbutsändningar
Erik Tjernström

Styrelseledamot

Pia Ljungkvist

 

Suppleanter

Anders Nilsson, Petter Larsson, Mona Masri, Teresa Lindstedt.
Revisorer

Leo Gullbring, Erik Olausson, Lotta Wendel, revisorssuppleant

 

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.